Blog ile daha fazla ilgilenmeye başladım. Belki de sebebi yaptığım işin giderek web’e kaymasından. Tekrar başka bir yere wordpress kurarsam neler yaptığımı hatırlamam kolay olsun.

Öncelikle kullandığım tema wordpress 2.3’te gelen etiket (tag) özelliğini desteklemiyordu. Kısa bir Google cevabı buldu. Tek yapmam gereken wordpres yönetim panelinden, tema index.php dosyasına (içeriğin yazıldığı döngüye) ve single.php dosyasına etiketlerin görünmesini istediğim alana bu

<?php the_tags("Tags: ", "", ""); ?>

PHP kodunu eklemekmiş.

Örneğin

<?php the_tags("Tags: ", " -- ", " || "); ?>

kodu şöyle bir çıktı veriyor :

<br />
Tags: -- debian ||  -- linux ||`  

İkinci adım olarak, yukarıdaki gibi üzere kod parçacıklarının düzgün görünebilmesi için WP-Syntax eklentisini kurdum.

Ayrıca ana sayfanın altındaki sayfa geçiş bağlantılarını da, WP-PageNavi ile değiştirdim. Yalnız bu aşamada, ilgili css dosyasında biraz değişiklik yapmam gerekti.

Görünüm üzerindeki değişiklilerin şimdilik yeterli olduğunu düşünüyorum. Biraz da sitenin arkaplanı ile ilgilendim.

Öncelikle spam mesajları elimine etmek için Akismet‘i devreye aldım.

Ayrıca sitenin erişim istatisklerine ulaşmak için hem hem wordpress yönetici konsolundan erişilen Wordprees.com Stats hem de Google Analytics için veri sağlayan Google Analytics For WordPress eklentilerini devreye aldım. [ Ve evet site istatistikleri feci durumda 🙂 ]

Google robotlarının daha iyi çalışması için site haritası üreten Google (XML) Sitemaps Generator for WordPress eklentisini de kurdum.

Tabii bir de ileride sayılamayacak kadar çok olacak (!) site feed aboneleri feedburner kurulumunun tamamlanması gerekiyordu.

Evet şimdilik wordpress özelleştirmesi bu kadar. Son olarak basit bir google ile bulunablecek en iyi 50 ve en iyi 30 wordpress eklentisi listesini de buraya not düşmekte fayda var.

Peki sizin favori eklentileriniz neler?